Професионална гимназия „Стефан Караджа“ посрещна своите ученици на празничния 15 септември

По стара вековна традиция на този ден децата на България тръгват на училище. С времето той се е превърнал в празник посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение. Ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало.

Тази учебна година Професионална гимназия „Стефан Караджа“ отваря врати, за да посрещне 218 ученици в 10 паралелки в специалности, които са с недостиг на пазара на труда и стем професии  – Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване, Малък и среден бизнес.

Гости на тържеството бяха господин Николай Тончев председател на Общински съвет град Елхово, г-жа Ивелина Романова представител на обществения съвет към училището, родители.

Поздравителни адреси бяха получени от  Кмета на община Елхово г-н Петър Киров, Началника на РУО град Ямбол Г-н Стойко Стойков и др.

Директорът на гимназията инж. Снежана Връцова поздрави осмокласниците:

„Вие за първи път прекрачвате прага на нашето училище. Желая Ви сили и късмет през новата учебна година. Бъдете търпеливи и упорити и знайте, че всичко хубаво на този свят се постига с много  труд, постоянство и учене. Знайте, че Ви очаква много труд и нови предизвикателства. Затова Ви пожелавам много успех  и целеустременост.

Уважаеми учители, пазете най- голямото богатство на нашето училище – нашите възпитаници. Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълни с мъдрост и опит. Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преодолеем заедно трудностите и предизвикателствата на новото време. Нека любовта на учениците бъде най- ценното признание за отговорния ви труд.

Скъпи ученици, учители и служители,

Желая на всички лека и спорна учебна година!“