Достойно представяне на наши ученици от от викторина посветена на опасността от наркотиците

На 06.0.11.2023 г. в гр. Ямбол, зала „Диана“ се проведе общоградска викторина за ученици относно опасността от наркотиците. Събитието е под надслов „Изборът да си независим“. Инициативата е съвместна със Община Ямбол и Превантивно-информациония център и дамите от Inner Wheel Club – Yambol . Целта на състезанието е осмисляне на зависимостите и последиците, причиняване от употребата на наркотиците.

Участници от 9 ямболски и двете елховски гимназии участваха в интерактивна викторина с въпроси за личностното развитие и за опасностите от зависимостта от наркотиците. Въпросите бяха предоставени от Павел Тодоров- психолог в Превантивно-Информационен Център Ямбол .

Специалният гост- Деян Славчев- Део, сподели лични истории с присъстващите.

Имаше спортни предизвикателства между отборите на училищата, организирани от фирма Peintball Legion, в които децата премериха сила, ловкост и бързина!

Участниците от ПГ “ Стефан Караджа“ заеха достойното осмо място, а представителите на ПГ “ Св. Клиент Охридски“ си тръгнаха с първо място и купа!

Отборите от гр. Елхово бяха ръководени от Койчо Койчев – учител и образователен медиатор при ПГ “Стефан Караджа“, Живка Славова-учител в ПГ „Св.Климент Охридски“, Димитър Бъчваров – председател на МКБППМН към Община Елхово и Нивелина Василева-учител в ПГ “Св.Паисий Хилендарски“ – гр Елхово и представител на Inner Wheel Club – Yambol.