Нови групи по проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово

petev-330x205На 9 декември 2013г. още две групи ученици от Професионална гимназия „Стефан Караджа” от специалност  „Малък и среден бизнес” и специалност „Електрически машини и апарати”  се включиха в дейностите по проект „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ”. Откриването стана в офиса на „Румика – 90“ ЕООД гр.Елхово.

За втора поредна година ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово участва в реализиране  на дейности по ПроектBG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ”.

Проектът се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз.

Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и подобри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

През учебната 2013 / 2014 година проекта ще се реализара в предприятия и фирми  от гр.Елхово с ученици от всички специалности:

  • Етнографско-археологически музей–Елхово – специалност „Екскурзоводско обслужване”
  • „Орудица 2000” ООД гр.Елхово – специалност „Машини и съоръжения за заваряване”
  • „Румика – 90“ ЕООД гр.Елхово – специалност  „Малък и среден бизнес”
  • „Румика – 90“ ЕООД гр.Елхово – специалност „Електрически машини и апарати”

Практиката ще даде възможност учениците да направят по-плавен прехода от училище към пазара на труда и ще ги направи по-уверени в бъдещата им професионална реализация.