Патронен празник и изпращане на абитуриентите от випуск 2024 в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово

На 13.05 ПГ „Стефан Караджа“- гр. Елхово отбелязва своя патронен празник, като в този ден отдава дължимото на патрона си Стефан Караджа –  български национален герой, революционер от българското национално-освободително движение и по традиция изпраща и своите абитуриенти.

След последния час на класа, класните ръководители г-жа Пенка Марчева  и г-н Станимир Сотиров поведоха своите ученици към училищния двор, където ги очакваха техните учители, съученици, гости и родители.

Гости на празника бяха г-н Петър Гендов- кмет на Община Елхово, г- н Християн Кускунов- председател на Общинския съвет, г- н Пламен Пасков- представител на ХЕС- Ямбол, Катя Димитрова – директор на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“, Снежина Добрева- директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Мария Кичукова- директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- гр. Елхово, Златка Ангелова- директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- с. Бояново, Нивелина Василева –директор на Център за подкрепа и личностно развитие гр. Елхово, гости и родители.

В приветственото си слово инж. Снежана Връцова – директор на училището отбеляза, че ПГ „Стефан Караджа“ винаги е била синоним на висок професионализъм, всеотдаен труд, толерантност и уважение. Тя пожела на завършващите да превърнат трудностите в победа, а мечтите в реалност. Да ценят това, което притежават- здраве, младост, сила, свобода. Да не забравят хубавите си години в училище и да си спомнят с уважение своите учители!

С грамоти и награди бяха отличени ученици от училището:

Диана Гинева- 12А клас- отличник на випуск 2024
Здравко Иванов- 12Б клас- отличен успех
Христина Маразова- 12А клас- отличен успех
Моника Миткова  – 12A клас – първо място в състезание по професията „Млад предприемач“
Ранко Жеков – 11Б клас- отличен успех
Георги Ангелов – 11Б клас- активно участие в училищния живот
Веселин Ангелов –11Б клас- активно участие в училищния живот
Моника Асенова –  9А клас- активно участие в училищния живот
Валентин Петков – 8Б клас- първо място в състезание по професията „Млад електротехник“
Магдалена Иванова – 11А клас- първо място в състезание по професията „Млад предприемач“
Христина Тенева – 11А клас- първо място в състезание по професията „Млади таланти в модата“

Приветствие от името на Випуск 2024 отправи Диана Гинева от 12А клас.

Поздрав по случай празника на училището и изпращането на Випуск 2024, отправиха танцьори от детско- юношески състав „Яница“ към Център за подкрепа и личностно развитие с ръководител г- жа Цветанка Христова.

Ученици от специалност „Производство на облекло от текстил“ с ръководители Галина Ангелова и Димитринка Тодорова направиха модно ревю, в което представиха модели на рокли изработени лично от тях.

Кулминацията на празника беше, когато за изненада на всички присъстващи се появи голямо мече панда с букет  балони в ръка, които раздаде на абитуриентите под звуците на песента на Тоника СВ – „Един неразделен клас“, с пожелания за здраве, успех и сбъдване на мечтите.

В края на тържеството ученици и учители се хванаха ръка за ръка и изиграха няколко български хора под звуците на тъпан и гайда.