Ученици от ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово посетиха Португалия по програма „Еразъм+“ /снимки/

През месец юни възпитаници на Професионална гимназия „Стефан Караджа“ гр. Елхово със специалности „Производство на облекло от текстил “, „Електрически машини и апарати“ и „Машини и съоръжения за заваряване“ изпълняваха ключова дейност по проект по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност I „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ – работа на реални работни места в Лисабон, Португалия. Осъществяването на учебните практики в различни условия и среда имаше за цел повишаване на професионалните умения на участниците, разширяване на културните и социални познания.

В продължение на 2 седмици учениците добиха ясна представа и опит по професиите, които изучават. В свободното си време разгледаха забележителностите на Лисабон и опознаха културата и историята на Португалия. Запознаха се и обмениха опит с много нови хора, наставници и ментори.

Постигнати резултати от мобилността са: придобиване и подобряване на професионални умения и компетенции, отговарящи на съвременните изисквания на пазара на труда, развиване на способности за професионална и социална адаптация, изграждане на самочувствие за успешна реализация в конкурентна среда.

На участниците в мобилността бяха връчени сертификати.

Ученици и учители споделиха мнение, че при нова възможност с удоволствие биха участвали отново в проект към програма „Еразъм+“ .