Първи учебен ден в Професионална гимназия „Стефан Караджа“ – Елхово

Отново е септември, отново е първият учебен ден, невписан в календара празник, но неповторим по своята тържественост.

В този ден, когато лъчите на слънцето все още ни напомнят за току що –отминалото лято Професионална гимназия „Стефан Караджа“ отваря врати за да посрещне 218 ученици в 10 паралелки в специалности, които са с недостиг на пазара на труда и стем професии Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване и Малък и среден бизнес.

Поздравителни адреси бяха получени от Кмета на община Елхово г-н Петър Гендов, Началника на РУО град Ямбол Г-н Стойко Стойков и др.

Директорът на гимназията инж. Снежана Връцова поздрави осмокласниците като им пожела незабравими дни , успешно обучение и вяра в учителите , с които ще бъдат заедно. Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края му.

На дванадесетокласниците, пожела успешно дипломиране и реализация по професията , която сте избрали .

Скъпи ученици, позволете ми да ви поздравя най-сърдечно с „добре дошли“на първия учебен ден.Убедена съм ,че твърде скоро вие ще станете добри професионалисти ще се реализирате в професиите , които сте избрали, благодарение на общите ни усилия.

Ние сме готови да ви служим всеотдайно ,давайки ви знания и умения ,които ще ви подготвят за бъдещите ви професии. Служейки на вас, ще раздаваме и ще усъвършенстваме самите себе си, давайки ви не само своите знания, но и своята човечност, като незабравяме че нашата първа задача е да образоваме и възпитаваме децата на България.Задачата на училището днес е да подготвя за живота личност, която умее да общува , да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна , професионална и житейска ситуация.

Скъпи учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище-неговите възпитаници! Желая ви здраве , духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслужено удовлетворение от добре свършената работа. Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни.

Скъпи ученици, учители и служители,
Желая на всички лека и спорна учебна година!