Поздрав да абитуриентите от Професионална гимназия „Стефан Караджа“ – Елхово

Преди 180 години беше роден  един герой! Наричаше се Стефан Караджата.

 Той беше нисък, черноок, хубавец, лек и пъргав като сърна.

Той бърбореше с всички, смееше се и пееше, но когато видеше враг на народа, вадеше нож и го съсичаше.

Той бе въстаник.

Той бе войвода.

Той водеше чета.

Той загина героично за Отечеството.

Ние – Професионална гимназия „Стефан Караджа“ на днешния ден отдаваме почит към делото и саможертвата на нашия патрон  Стефан Караджа.

Ние сме горди и се стараем  с чест и достойнство да носим правото да бъдем наречени негови възпитаници и последователи.

Ние няма да се предадем пред трудностите и предизвикателствата на днешния ден.  

Уважаеми колеги , ученици, скъпи зрелостници,

Най-сърдечно Ви поздравявам с патронния празник на училището .Тази година празнуваме по един  нетрадиционен и необичаен за всички нас  начин. Честитим си чрез социалните мрежи, работим в онлайн среда.Започнахме с надежда и радост учебната 2019/2020 година, не се пречупихме пред непредвидените обстоятелства  и  бързо се адаптирахме към новите .

Всички Вие показахте ,че извънредната ситуация не е пречка да изпълняваме задълженията и отговорностите си ,да намираме вярната посока за постигане на образователните цели, да обогатяваме и усъвършенстваме усвоените компетентности.

Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към вас, хората , които с вдъхновение ,отговорност и търпение изграждате бъдещето на България.Чрез Вашия професионализъм и всеотдайност Вие давате на младите хора увереност и сила с които да вървят напред.  Желая Ви здраве ,силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността . Продължавайте делото си да пишете историята на ПГ“Стефан Караджа“.

Празникът на днешния абитуриент ще бъде различен

Скъпи  зрелостници, на Вас   предстои да се разделите с училищния живот, да поемете по пътя на живота, да се борите с много изненади  и трудности. Вие влизате в реалния живот..

Пожелавам Ви много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля за да осъществите своите мечти и надежди.Получавайте и дарявайте много любов!

На добър час, мили абитуриенти!

Честит празник !