Проведе се първата представителна изява на клуб „Спорта – сила и здраве“ към ПГ „Ст. Караджа“ по проект УСПЕХ

За трета поредна година Професионална гимназия„Стефан Караджа” – Елхово работи по проект ВG051РО001-4.2.05-0001 „УСПЕХ”, който се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавните и общински училища.

Днес се проведе първата за тази учебна година представителна изява на клуб „Спорта – сила и здраве“ с ръководител Александър Петков. Директорът на ПГ „Ст. Караджа“ инж. Христо Петев поздрави участниците в клуба като им пожела много здраве и успехи. От две години по проекта се осъществяват дейности в спортната секция, като миналата година спортът бе борба, а през тази учебна година 15 възпитаници на професионалната гимназия от 9 до 12 клас тренират спортно самбо. Думата самбо означава самозащита без оръжие – именно това е основната цел на дейностите в клуба, учениците да придобият основни умения и да се подготвят за живота.

За учениците от клуба са предвидени участия в състезания. Основната цел на проект УСПЕХ е участие на учениците в занимания извън задължителното учебно време, в което да развият своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците и родителите.